Motivasyona her alanda ihtiyacımız var. Okul yıllarında, iş hayatında, sosyal hayatımızda başarının sırrı motivasyondan geçer.
Şu anda aktif olarak 200 milyonun üzerinde blog var. (Tumblr, Wordpress, Blogger vb. tabanlı). Ve getirisi iyi olan blogların sayısı maalesef ki 200 milyonun binde biri kadar değil.

Bir blog yazarı olarak, bir kaç ay önce ilk yazınızı yazarken duyduğunuz heyecanı, bugün yazınızı yazdığınızda hissedemiyorsanız, motivasyon eksikliğiniz var demektir. Bu motivasyon eksikliği de önce daha az sıklıkla yazmanıza , sonrasında yazmayı bırakmanıza yol açıyor.
Peki bir blog yazarı motivasyonunu nasıl kaybeder:
Para her başarılı blog yazarı gibi, sizi de motive eden önemli faktörlerden biridir. Bugün / geçmişte sahibi olduğum birbirinden çok farklı bloglarımın tek bir ortak özelliği vardı: Kuruluş amaçları kar etme üzerine kuruluydu... Unutulmaması gereken bir nokta var ki: Blog yazarının yemi, içeriktir. İçerik ne kadar iyi olursa, balık yakalama şansı o kadar fazla olur. Oltanı denize salladıktan 15 -20 saniye sonra balık vurmadı deyip, oltanı bir daha denize sallamıyorsan, yani bir kaç hafta özgün içerik yazdıktan sonra getirisi yok diye yazmayı bırakıyorsan, motivasyonunu çoktan kaybetmişsin demektir. John Chow (Johnchow.com), ilk bir kaç sene blogundan fazla para kazanamadı ama bugün ayda $60,000 'ın üzerinde kazanan bir blog yazarı. Başarısının en önemli sırrı: Her gün bloguna bir yazı eklemesi.
Hergün yazı yazmanın sıkıcı / zor olabileceğini düşünüyorsanız, size tavsiyem, blogunuzda yazması için misafir yazar kabul etmenizdir. Mesela, Blogdoktoru.com'ın teknoloji kategorisindeki bazı yazıları bir arkadaşım yazıyor. İşin güzel tarafı en çok trafiği alan 3 yazımdan ikisi arkadaşımın yazdığı yazılar. Karşılığında ben de onun blogunda misafir yazarlık yapıyorum. Bu karşılıklı yardımlaşmanın ikimizin de motivasyonunu arttırdığına eminim.
![]() |
JOHN CHOW - johnchow.com |
Bizim yerli blog yazarlarımız ise sanki doktora tezi yazar gibi yazıyor. Maalesef yanlış sistemin kurbanı olan yerli yazarlarımız, yazılarını biraz daha sade bir dille yazmalı, akademik yazı yazar gibi yazmamalı. Her gün akademik yazı yazarsanız motivasyonunuz düşer, ama 9 yaşındaki çocuğun bile anlayacağı türden bir yazı yazarsanız, veya sokaktaki kankanızla konuşur gibi yazarsanız, motivasyonunuzu üst seviyede tutmuş olursunuz.